Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

México, crisol de música. Charla concierto con Daniel Soberanes

Διοργανωτές: abanico και Martha Moreleón oficial - facebook event                    

με τον Μεξικανό μουσικοσυνθέτη και ερμηνευτή DANIEL SOBERANES , Συμμετέχει η Μεξικανή τραγουδίστρια MARTHA MORELEÓN , Τρίτη 7 Ιανουαρίου, στις 20.00 στο Abanico

Ελεύθερη είσοδος

O Mεξικανός μουσικοσυνθέτης και ερμηνευτής DANIEL SOBERANES θα είναι μαζί μας στην Αθήνα για να μας μιλήσει για την ινδιάνικη, μεστίσο (mestizo) και σύγχρονη μουσική του Μεξικού. 
Στη συνέχεια θα μας παρουσιάσει αυτά τα τραγούδια σ' ένα live πρόγραμμα που θα ερμηνεύσει ο ίδιος με την συμμετοχή της Mεξικανής τραγουδίστριας MARTHA MORELEÓN. 

Λίγα λόγια για τον DANIEL SOBERANES

Η μουσική του σταδιοδρομία ξεκινά το 1970 με τα πρώτα του μουσικά σχήματα αφιερωμένα στην ροκ και στην παραδοσιακή μουσική. Σπούδασε στην Εθνική Μουσική Σχολή του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου Μεξικού (UNAM).
To 1983 ιδρύει, μαζί με τον Ramón Sánchez, το συγκρότημα Garabato, το οποίο έχει συνεργαστεί με προσωπικότητες του νέου τραγουδιού (canto nuevo) όπως οι Eugenia León, Luis Rico, Luis Enrique Mejía Godoy, Martha Moreleón, Óscar Chávez και Tania Libertad. Επίσης εμφανίζεται στην τηλεόραση, σε θεατρικά έργα και δίνει συναυλίες στο Μεξικό, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ισπανία με τα σχήματα Son de Merengue, Banco del Ruido, Sangre Azteca, A cor do Brasil, Corazón Americano και Blues Red House. Το 1992 εντάσσεται στο σχήμα Zazhil ως ενορχηστρωτής και παίζοντας μπάσο, κιθάρα και τραγουδώντας. Τα τελευταία πέντε χρόνια συνθέτει παιδική μουσική μαζί με την Μaruja Leñero και συνοδεύει σε συναυλίες τον γνωστό Mεξικανό τραγουδιστή Εrnesto Anaya. 

Σας περιμένουμε!

Χορηγοί επικοινωνίας: