Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Πέθανε ο μεγάλος Βενεζουελάνος ηθοποιός Ludwing Pineda

Αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο Εθνικό Θέατρο



Αυτή την Παρασκευή πέθανε ο  ηθοποιός Ludwing Pineda, ο οποίος πρόσφατα υποδύθηκε τον στρατηγό Domingo Antonio Sifontes με την ευκαιρία της μεταφοράς των λειψάνων του στο Εθνικό Πάνθεον, ενημέρωσε ο υπουργός Λαϊκής Εξουσίας για τον Πολιτισμό, Ernesto Villegas, μέσω του λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο.

Ο Pineda, ο οποίος ήταν ο πρώτος ηθοποιός της Εθνικής Εταιρείας Θεάτρου και καθηγητής στο Εθνικό Πειραματικό Πανεπιστήμιο Τεχνών (Unearte), αφήνει πίσω του μια καριέρα σχεδόν 40 ετών αφιερωμένη στον κινηματογράφο, το θέατρο και τη διδασκαλία στη χώρα.

Η Εθνική Εταιρεία Θεάτρου της Βενεζουέλας απότισε θερμό φόρο τιμής στον ηθοποιό αυτό το Σάββατο στο θέατρο Alberto de Paz y Mateos στο Καράκας, όπου και αναπαύθηκε  η σορός του μεγάλου καλλιτέχνη.

Στην ανάρτησή του, ο υπουργός Πολιτισμού της Λαϊκής Εξουσίας τόνισε ότι η απώλεια αυτού του σπουδαίου ηθοποιού "αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην Εθνική Εταιρεία Θεάτρου και, γενικότερα, στο θέατρο της Βενεζουέλας".

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του τομέα Επικοινωνίας, Πολιτισμού και Τουρισμού, Freddy Ñáñez, σχολίασε επίσης την απώλεια  του ηθοποιού και το κενό που αφήνει σε μια ευαίσθητη και ποιητική ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο X.



Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Pineda ήταν ηθοποιός στο Centro de Creación Artística (TET), ιδρυτικός ηθοποιός του Teatro de Repertorio Latinoamericano (Teatrela) και του Aedos, τα οποία σκηνοθέτησε ο Κώστας Παλαμήδης , καθώς και ο πρώτος ηθοποιός στο σταθερό καστ της Compañía Nacional de Teatro.