Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Cubadisco στην Αβάνα από 11 έως 19 Μαΐου 2024

Η Διεθνής Έκθεση Cubadisco, που θα πραγματοποιηθεί στην Αβάνα από τις 11 έως τις 19 Μαΐου, θεωρείται ως μια ευκαιρία να ενισχυθούν οι πολιτιστικοί δεσμοί που υπάρχουν σήμερα μεταξύ της Κούβας και της Κολομβίας.

Ο Χόρχε Γκόμεζ, πρόεδρος της εκδήλωσης, εξήγησε στον Τύπο ότι το βραβείο Cubadisco θα δημιουργήσει μια ειδική κατηγορία για την κολομβιανή μουσική και πρόσθεσε ότι συγκεντρώνεται πολύ υλικό σχετικά με τον πολιτισμό της Κολομβίας που μπορεί να μεταδοθεί τηλεοπτικά κατά τη διάρκεια των ημερών της εκδήλωσης.

Ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην υποστήριξη που παρείχαν οι υπεύθυνοι της μουσικής βιομηχανίας της χώρας, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Θέατρο Colón του Εθνικού Κέντρου Τεχνών και το Θέατρο Colsubsidio, οι οποίοι κατέστησαν δυνατή τη βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής της εκδήλωσης.

 Η Κολομβία είναι μια χώρα που ο κόσμος στην Κούβα αγαπά πολύ και έχω την εντύπωση ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει δεσμούς και να κάνει τις ανταλλαγές πιο μόνιμες.

Επεσήμανε ότι, χάρη στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν  με το Υπουργείο Πολιτισμού του νοτιοαμερικανικού έθνους και με άλλες αρχές του κόσμου των τεχνών, έχει ανοίξει η δυνατότητα να γίνουν ορατοί καλλιτέχνες που η αγορά ή η μουσική βιομηχανία συνήθως δεν προωθεί.

Αυτός είναι και ένας από τους στόχους του Cubadisco, η διάδοση της μουσικής που δεν βρίσκεται στο επίκεντρο των πολυεθνικών, και αποτελεί μια στιγμή για να γίνει ορατή η εικόνα της Λατινικής Αμερικής, ολόκληρης της Καραϊβικής και της μουσικής της αντίστασης, είπε.

Cubadebate